BREEDBEELD helpt beeldmakers groeien!

 

BREEDBEELD feedback biedt jou als fotograaf de kans om professionele feedback te krijgen. Ieders feedback wordt in groepsverband gegeven. Naast jouw feedback, hoor je die dus ook van andere fotografen. Zo maak je kennis met andere mensen hun portfolio en hun manier van werken. Deze sessie in Sint-Niklaas gaat door in WARP.

Voor deze feedbacksessie neem je een vijftiental uitgeprinte beelden mee om te bespreken. Faryda Moumouh & Wim Wauman geven hierop feedback.

 

"Faryda Moumouh is een selfmade woman, gedragen door haar eigen passie voor de beeldende taal. Haar eigen benadering van en persoonlijke kijk op de wereld typeert haar fotografisch werk. De camera is het instrument waarmee ze de eigen conditie en die van de wereld om haar heen onderzoekt en naar haar hand zet. Ze benadert al zeventien jaar elk visueel document (tekening, schilderij, schets, print, collage, foto) als een beeldend document dat verder ge(re)construeërd kan worden. Dit kan door foto's op allerlei verschillende achtergronden te printen en terug in te scannen, maar tevens door binnen één beeld een dialoog aan te gaan met andere beelden en een serie op te bouwen binnen één fotografisch frame...laag per laag in het diepte van één beeld. Hierdoor wordt het beeld losgekoppeld van het moment dat de foto gemaakt is. Het krijgt een nieuwe context, een nieuwe interne dialoog, een intern gesprek tussen beelden. Het ontstaan van een unheimlich gevoel. En de kijker is het eindpunt van die dialoog."

 

www.faryda.com

 

"Wim Wauman is een veelzijdig beeldend kunstenaar, kunstonderwijzer en auteur. Hij studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en het Hoger Instituut voor Schone Kunsten. Hij stelt al sinds 2000 tentoon.

In december 2019 ronde hij zijn onderzoeksproject Making Waves: A Play with Arts and Crafts af, wat hem een doctoraat in de Kunsten opleverde van de Universteit van Antwerpen. Vanuit zijn onderzoek richtte hij een experimenteel en complex concept op: 'Blauwhaus'. Daarin werkt hij samen met andere kunstenaars, makers en denkers. Tien jaar geleden begon Wauman stillevens te fotograferen. Zijn foto's zijn gekocht door o.a. het Victoria and Albert Museum in Londen en het FOMU in Antwerpen. Hij maakt vandaag ook unieke gepersonaliseerde tafels, stoelen, kasten en site-specifieke interventies en installaties."

 

www.wimwauman.com

 

Deze sessie gaat door vanaf 5 deelnemers.

Inschrijven: via deze link!