Publiekswerking

Interview Anne Mie Depuydt

1/5/2024
-
1/5/2024
Stationsstraat 90
Sint-Niklaas
WARP-leden:
niet-leden:

De West-Vlaamse architecte Anne-Mie Depuydt richtte met Sint-Niklazenaar Erik Van Daele het architectenbureau uapS op in Parijs. Ondertussen leidt ze dit bureau alleen en realiseerde daarmee het grootste deel van het olympisch dorp. De wijk Saint-Ouen is een banlieue die een upgrade kan gebruiken.

Wat vroeger een achtergestelde buurt was, moet nu dienen voor het Olympisch Dorp, waar meer dan 14.500 atleten en hun entourage wekenlang zullen verblijven in  -laat ons wel wezen - alles bijeen weinig luxueuze flats. De Spelen beginnen op 26 juli en eindigen op 11 augustus. Niet alleen de olympische atleten moeten er een thuis vinden, ook de paralympische atleten zullen er deze zomer thuis komen. Na de Spelen moeten deze flats dienen voor vaste woningen of voor kantoren, zo werd bij de bouw vooraf gestipuleerd. Ecologisch beantwoordt de hele site aan de strengste normen van de toekomst, zo wordt gezegd. Zo is er geen airco voorzien in de gebouwen maar wel natuurlijke ventilatie.

Depuydt spreekt uitvoerig over de architecturale en sociale uitdagingen en haar inspiratiebronnen, die ze veelal in de kunstwereld terugvindt. 

Locatie: Stationsstraat 90

Datum: woensdag 1 mei

Uur: 12.15-13.15u

Tickets: 5 euro, ter plaatse te betalen met cash of payconiq

Om dit interview bij te wonen is een reservatie niet nodig.

Anne Mie Depuydt - Studio
Anne Mie Depuydt - uapS
No items found.