Publiekswerking

Interview met Eva Spierenburg en Jarno Thierens

21/4/2024
-
21/4/2024
Apostelstraat 20
Sint-Niklaas
WARP-leden:
niet-leden:

Enkele maanden geleden ging Eva Spierenburg in gesprek met Jarno Thierens. Uit dat gesprek putte Eva inspiratie om een nieuw werk te creëren.

Vanuit het schilderen evolueerde het werk van Eva Spierenburg (Nederland) naar ingrepen in de ruimte gebruikmakend van tekeningen, wandschilderingen, (gevonden) objecten en structuren. Door pijn onderging haar werk ook een inhoudelijke wending. Slechts bij fysiek mankement schijnen we ons echt bewust te worden van het belang van ons lichaam. Dat lichaamsbewustzijn, met sterktes en zwaktes, onderzoekt Eva ook bij verschillende atleten en G-sporters.

Jarno Thierens (1998) is een Belgisch wielrenner uit Sint-Niklaas actief in het para-cycling. Momenteel focust hij zich volledig op zijn trainingen in de hoop om zijn ticket te kunnen bemachtigen voor de Paralympische Spelen in Parijs. Als gevolg van een ongeluk met zijn fiets verloor hij in 2011 zijn rechtervoet. Hij startte zijn topsportcarrière met het zwemmen waarbij hij in 2021 deelnam aan de Europese kampioenschappen. Gedwongen om te stoppen vanwege een schouderblessure, legde hij zich in 2022 volledig en met succes toe op het wielrennen.

Locatie: WARP, Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas

Datum: zondag 21 april

Uur: 14.00-15.00u

Gratis op vertoon van je Coup de Ville-toegangsticket.

Om dit interview bij te wonen is een reservatie niet nodig.

Eva Spierenburg - Arthur Martin
Eva Spierenburg - Arthur Martin
Jarno Thierens - Joyce Vanhoutte
Jarno Thierens
No items found.