Vogelbescherming Vlaanderen wil aan leerlingen en leerkrachten natuurbewustzijn, specifiek gericht op vogels, in de eigen leefwereld meegeven. Vogels stellen namelijk bepaalde eisen aan hun leefgebied: aanwezigheid van voedsel, water en voortplantingsmogelijkheden maar eveneens moet de tuin een veilige omgeving aanbieden die in voldoende variatie voorziet. Met behulp van kleine acties kan men hen reeds een handje helpen.

 

Tijdens een gratis begeleide wandeling van een half uurtje in de stadstuin van Kunstenplatform WARP (Apostelstraat 20 in Sint-Niklaas) staan we stil bij 12 tips. Met deze tips kunnen leerkrachten en leerlingen daarna samen aan de slag om zowel thuis als op school hun omgeving vogelvriendelijk te maken.

Hebben jullie de smaak te pakken dan kan je met behulp van onze Wildlife-vriendelijke tuin brochure nog meer tips om je tuin eveneens voor andere wilde dieren in te richten ontdekken.

 

De wandelingen vinden plaats in de voormiddag op donderdag 21 april, 28 april en 5 mei met een van de volgende mogelijkheden als startuur.

9u30u – 10u

10u30u – 11u

11u30 – 12u

 

De groepen worden beperkt tot maximaal 20 personen. Dit is echter bespreekbaar.

Op aanvraag kunnen ook andere opties worden bekeken. Het educatief gedeelte in de tuin blijft beschikbaar tot en met 31 juli, waarbij bezoek mogelijk is op donderdag of vrijdag. Eventueel kan dit in de namiddag worden aangevuld met een bezoekje aan de tentoonstellingsruimte van WARP vzw. 

 

Wens je graag met je klas deel te nemen? Schrijf je dan snel in via https://forms.gle/tS8Bt6PRPcUjSvCq7

Heb je nog vragen? Contacteer ons gerust door een e-mailtje te sturen naar educatie@vogelbescherming.be

 

Bij kunstenplatform WARP loopt van 8 april tot 8 mei een tentoonstelling ‘I know why the caged bird sings’ waar vogels, vliegen en vrijheid centraal staan. Gedurende de hele tentoonstelling kan je ook op eigen tempo de tuin ontdekken aan de hand van de aanwezige informatieborden.