EXPO GLOW | 27 JANUARI - 23 FEBRUARI

 

I see thee better - in the dark - (Emily Dickinson)

 

‘Glow’ kan vertaald worden als gloed of glans en verwijst naar de straling die van iets uitgaat. In dit geval slaat het op de vernieuwde tentoonstellingsruimte van kunstenplatform WARP. In het seizoen van het ‘clair obscur’ werden kunstwerken gekozen van Janne Claes, Brecht Heytens, Alexey Shlyk en Bastiaan van Aarle. Een gedicht van Emily Dickinson (1830-1886) en een videoregistratie van Mátyás Wettl zorgen voor extra lichtpunten.

 

In de vitrine K1 glimmen objecten van Janne Claes (°1993). Ze is geboeid door objecten en de waarde, betekenis of functie die we eraan toekennen. Wat zorgt voor beroering, wekt huiver op of verglijdt tot onverschilligheid? In welke mate speelt de context een rol bij het standpunt dat we innemen?

 

Na zijn studies beeldhouwkunst in Gent en Brussel werd Brecht Heytens (°1989) opgepikt door het Italiaanse bedrijf EWO dat verlichtingsoplossingen ontwikkelt voor de publieke ruimte. In een specifiek artistiek labo interpreteren kunstenaars, designers en architecten het fenomeen ‘licht’ vanuit een particulier standpunt. In deze expo toont hij zijn imposante lichtinstallatie The sum of the parts equals one, een tentaculaire lichtarmatuur.

 

Alexey Shlyk (°1986) groeide op in Wit-Rusland op het ogenblik dat de Sovjet-Unie uit elkaar viel. Met een mix van nostalgie en humor kijkt hij terug op die tijden van schaarste en ontbering. In zijn fotografisch project The Appleseed Necklace focust hij op de doe-het-zelfcultuur die niet alleen bestaat in zijn vaderland, maar beoefend wordt door velen die misschien wel arm zijn, maar bovenal creatief.

 

In de fotoreeks UN-TITLED speurde Bastiaan van Aarle (°1988) naar lichtreclames in de  openbare ruimte. Door gebruik te maken van  lichtmanipulatie 'verblindt' hij de publicitaire boodschap waardoor men alleen de oplichtende drager waarneemt. Zijn beelden missen logo’s en de verleidende fleurigheid. Wat rest zijn monochrome oplichtende vlakken in het stedelijk weefsel als waren het epifanieën: plotselinge, verwarrende openbaringen in het duister.

 

Vernissage / nieuwjaarsdrink: zondag 27 januari om 14u.
Open elke vrijdag en zaterdag van 14u tot 17u of op afspraak, tot en met 23 februari.

 

Kunstenplatform WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas

Meer info en inschrijvingen via info@warp-art.be