K1 | KAROLIEN SOETE | 20 APRIL

 

De exporuimte K1 is een vitrine, gelegen in de Apostelstraat 18, Sint-Niklaas, net naast het WARP-huis. WARP stelt deze expositieruimte ter beschikking aan jonge beeldende kunstenaars, telkens voor een periode van ongeveer één maand. Elke maand wordt de fakkel doorgegeven aan de volgende kunstenaar.

 

Vanaf zaterdag 20 april kan je het werk van Karolien Soete bezichtigen.
Die dag is eveneens de laatste dag van de expo Een zwemmer is een ruiter* en om 17u is er de lezing #HELP# mijn lichaam gaat scheef.

 

Karolien Soete toont werk uit de reeks Crumpling Memories. Grote doeken met afbeeldingen uit inkt verfrommelt ze nauwgezet tot 'gekreukte herinneringen', uit haar persoonlijk leven: haar jeugd, haar moeder op het sterfbed. Deze handelingen legt ze ook vast op foto en video. De doeken zelf zijn het eindresultaat van een lang proces. Door de vele vouwen in de doeken, zie je telkens maar een klein stukje van de herinnering, net zoals die ook in ons geheugen nooit helemaal meer exact weer te geven is.

 

Wie een bezoekje brengt aan de toiletten, merkt nog een werk op van Karolien. Interactie en vergankelijkheid zijn heel belangrijk voor haar. Tijdens de tentoonstelling, kan je je handen wassen met haar zeephandjes.

 

Naar aanleiding van de installatie van Karolien Soete schreef WARP (Laureline Soubry) deze tekst.

 

Opening op zaterdag 20 april 2019

WARP, Apostelstraat 20 in Sint-Niklaas
Meer info via info@warp-art.be