SMART CITIES: VAN SAN FRANCISCO TOT SINT-NIKLAAS | 9 FEBRUARI

 

Christel De Maeyer is onderzoekster aan de Arteveldehogeschool Gent en werd recent door 'De Tijd' opgenomen in de top 50 Belgische tech pioniers. Ze pendelt over en weer tussen Sint-Niklaas en San Francisco. Op zondag 9 februari geeft zij een boekvoorstelling en workshop rond haar publicatie ‘Chasing the Flowers. Does gentrification feed an anti-tech attitude in San Francisco and the Silicon Valley?’ In de workshop denk je mee na over de ideale stad in 2030.

 

Van San Francisco verplaatsen we ons in één ruk naar Sint-Niklaas, met toelichting over het project ‘Sint-Niklaas: stad van stromen’ (een project van de dienst Smart City en de dienst stadsplanning). Planoloog Bart Van Lokeren geef ons meer inzicht in het begrip 'Smart City'.

 

Ook Kristof Vrancken is te gast. Hij is kunstenaar en docent aan de LUCA School of Arts in Gent. In zijn onderzoek gaat hij op zoek naar ‘natuurlijke’ ontwikkelingsmethoden voor zijn fotografie, waarbij hij enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt uit de flora aanwezig in het landschap dat hij fotografeert. Hij is vooral geïnteresseerd in vergeten zones waar iedereen aan voorbij gaat, of vervuilde sites in transitie, zoals Ford Genk. Wat leert de groei van planten ons over onze leefomgeving?

 

Deze lezingen en workshop vinden plaats in het kader van Coup de Ville 2020 - Chasing Flowers.

 

Praktisch:

Je kan OF de drie lezingen bijwonen OF na de lezing van Christel De Maeyer deelnemen aan de workshop.

In de workshop wordt er in groepjes nagedacht over hoe een ideale stad eruit kan zien in 2030 aan de hand van een specifieke visuele methode.
Laat ons bij je inschrijving zeker weten voor welke formule je kiest (3 lezingen of lezing + workshop).

 

Zondag 9 februari 2020 om 14u30
WARP, Apostelstraat 20, Sint-Niklaas
Inkom: 8 euro / 5 euro (kortingstarief voor WARP-leden)
Inschrijven via info@warp-art.be

 

Het boek van Christel De Maeyer zal ook te koop worden aangeboden (22 euro) en er is de mogelijkheid tot signeren.