De exporuimte K1 is een vitrine, gelegen in de Apostelstraat 18, Sint-Niklaas, net naast het WARP-huis. WARP stelt deze expositieruimte ter beschikking aan beeldende kunstenaars, telkens voor een periode van 1 maand. Op het einde van elke maand wordt de fakkel doorgegeven aan de volgende kunstenaar.

 

Sarah De Vos (°1985, Brussel) wil in haar schilderijen het aura van het unieke beeld herstellen. De dynamiek van de digitale media vertaalt ze naar de kalme bezonkenheid van de schilderkunst. De nieuwe reeks églomisé-glasschilderingen – enerzijds totaal transparant, anderzijds schuilgaand achter zichzelf – benadrukken de spanning tussen vervlakking en diepte. We kijken tegenwoordig meer en meer naar een realiteit doorheen schermen. Met YouTube als ‘how to’, Instagram als spiegel en Netflix als substituut voor alles wat tijd kost, brengen de schilderijen achter hun ‘Ipad-achtige’ glans, de toeschouwer een bewustwording van tijd en werkelijkheid.

 

Sarah De Vos woont en werkt in Leuven. Ze studeerde schilderkunst aan Sint-Lucas Antwerpen en ​volgde ​een postgraduaat ​op De Ateliers in Amsterdam. Ze heeft momenteel een atelier in Batiment A.

 

Opening: Donderdag 29 juni – 17u tot 18u30
Locatie: WARP, Apostelstraat 18-20, Sint-Niklaas
Gratis en vrij toegankelijk