ROADTRIP VITAMINE C | DE KUNSTENAAR IS GEEN STRAATHOEKWERKER | 8 JUNI

 

Cultuureducatie is overal: binnen de kunsten, erfgoed maar ook bij jeugdwerk, welzijn, ondernemerschap,... In al haar diversiteit kan cultuureducatie verbindingen leggen. Die diversiteit van cultuureducatie willen we vieren en verder verkennen! De formule is eenvoudig: een reeks van acht korte evenementen. We nodigen steeds een spreker uit die ons laat meekijken in zijn werkveld. Met een lezing, debat of tafelgesprek duiken we in de verschillende hoeken van cultuureducatie. Steeds verfrissend en actueel.  We voorzien telkens ook een netwerkmoment met een hapje en een drankje. 

Iedereen is welkom, van expert tot newbie, van voltijdse cultuureducator tot iemand met een heel andere job maar een sterke interesse. Nodig je collega's uit en kom gezellig samen. Of kom in je eentje en leer andere mensen in het werkveld kennen.

 

Vitamine C en Kunstenplatform WARP nodigen je uit op 8 juni voor een sessie rond verbindingen tussen straathoekwerk en cultuureducatie

 

Zaterdag 8 juni - 13u30 - 17u15 (+ drink)

Locatie: Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas

 

Programma:

WARP nodigt twee interessante sprekers uit om uit een verschillende hoek te kijken naar de verbindingen tussen mensen die cultuureducatie kan leggen. 
Cis Dewaele inspireert vanuit zijn ervaringen uit het straathoekwerk.
Ann Van de Vyvere vertelt vanuit haar praktijk rond het verbindend werken met jongeren. Na de uiteenzetting en het gesprek maken we een korte wandeling, om vanop de straat linken te ervaren waar Cis en Ann over vertelden.  Het geheel wordt ingeleid en gemodereerd door artistiek directeur en curator Stef Van Bellingen.

 

Cis Dewaele is verantwoordelijk voor de straathoekwerking in Vlaanderen. Hij is auteur van De kunstenaar is geen straathoekwerker.  

Ann Van de Vyvere, auteur van 'Oog voor het onooglijke, is verbonden aan IrmaFirma en werkt bij Demos.