Stefan Peters

°
1978
into
België
Lives and works in
Hasselt, België

Beeldend kunstenaar Stefan Peters nam deel aan de Artist Village van 2012 in Genk, Coup de Ville 2016 en de tentoonstelling 'Flash Back/Forward' (2019).

"Dat men gelooft in je werk en ideeën is een ding, maar dat men er ook toe bijdraagt om dromen te verwezenlijken, gaat nog een stap verder en werkt sterk motiverend."
No items found.

"Deelnemen aan de Artist Village van WARP in 2012 op C-mine in Genk was mijn eerste kennismaking met WARP. Zo heb ik mijn eerste, echte internationale contacten opgedaan, die tot vandaag levendig zijn gebleven. Dat geldt ook voor WARP als organisatie waar ik nog steeds beroep kan doen op professioneel advies en hun uitgebreide netwerk.

Op de Coup de Ville-tentoonstelling in 2016 kreeg ik ook de kans om een ambitieus concept effectief uit te werken in een imposant kerkgebouw. Dat men gelooft in je werk en ideeën is een ding, maar dat men er ook toe bijdraagt om dromen te verwezenlijken, gaat nog een stap verder en werkt sterk motiverend.

Van beginnend kunstenaar die ooit zelf input kreeg, word ik zelf ondertussen gevraagd als ‘commentator’ om dialoog te gaan met jongere collega-kunstenaars. Ik weet hoe waardevol deze gesprekken en ontmoetingen zijn en wil hier dan ook graag aan blijven bijdragen. Straf is dat WARP met weinig middelen erin slaagt om tal van zaken in het buitenland te organiseren. Blijven doorgaan WARP want vele kunstenaars hebben nood aan wat jullie voor kunstenaars allemaal voor elkaar krijgen."

© The Art Couch
© The Art Couch
© Stefan Peters
© Stefan Peters
No items found.