Pieter Léon Vermeersch

°
1984
into
Lives and works in
Vilvoorde, België

Beeldend kunstenaar Pieter Léon Vermeersch nam deel aan Coup de Ville 2020 en de tentoonstellingen ? A veš… you know! (2019) en Anemoia (2023).

"WARP biedt cruciale kansen in een complexe en soms ondoorzichtige kunstwereld. Zo bracht het portfolio weekend me in contact met meer dan 20 professionals, waaronder curatoren, galeriehouders en redacteuren, die waardevolle feedback gaven."
No items found.

"Als beginnend beeldend kunstenaar vond ik het moeilijk om mijn weg te vinden in een kunstwereld die vaak ingewikkeld en soms niet zo transparant is. WARP heeft mij hierbij een eerste serieuze duw in de rug gegeven met hun portfolio weekend in Eindhoven. WARP biedt cruciale kansen in een complexe en soms ondoorzichtige kunstwereld. Zo bracht het portfolio weekend me in contact met meer dan 20 professionals, waaronder curatoren, galeriehouders en redacteuren, die waardevolle feedback gaven. 

Dit opende de deur naar internationale mogelijkheden, zoals een tentoonstelling in Ljubljana, Slovenië, en het Coup de Ville festival. De contacten die hieruit voortvloeiden (verzamelaars, redacteurs, curatoren en andere kunstenaars) gaven mijn netwerk opnieuw een boost.  Het leidde ook tot waardevolle samenwerkingen, zoals het oprichten van het 'Bolster' collectief met kunstenares Nel Bonte en kunstwerken in samenwerking met kunstenaar en curator Wim Wauman voor zijn 'Blauwhaus'-project.

Kortom, WARP was cruciaal voor mijn netwerkontwikkeling en tentoonstellingservaring, en het heeft mijn kunst naar een hoger niveau getild.”

© Pieter Léon Vermeersch
© Pieter Léon Vermeersch
© Pieter Léon Vermeersch
© Pieter Léon Vermeersch
No items found.