Publiekswerking

Ledendag 2023

29/1/2023
-
29/1/2023
Apostelstraat 10
Sint-Niklaas
Warp members:
non-members:

Welkom op de ledendag 2023!

Vroege vogels konden op de ledendag al om 9u30  meewandelen met kunstenaar Koen Broucke om een stukje van de Barbierbeek te verkennen.  Dit stroompje ontspringt in Waasmunster, vormt verderop de grens tussen Sint-Niklaas en Temse en meandert uiteindelijk via Bazel en Kruibeke in de Schelde. Hoe zichtbaar is die Barbierbeek nog gebleven na wegenwerken en de uitdeinende urbanisatie? En kunnen we ons ondanks PFAS en de onzichtbare pollutie nog wel verhouden tot schoonheid en idylle? Dit zijn allemaal vragen die Koen meenam in zijn knapzak.

Als voorbereiding op zijn werk voor de tentoonstelling WATER-loop verbleef Koen verschillende keren in de WARP-residentie om deze omgeving te verkennen. Naar analogie met de kunstenaar Robert Smithson ondernam hij excursies en al wandelend en schilderend realiseerde hij medium overschrijdende reisverhalen. Wandelen vormt dan ook een essentieel en volwaardig onderdeel van zijn artistieke praktijk. 

Vanaf 13u30 werden er verschillende versnaperingen voorzien gebaseerd op algen van dé avant-garde landbouwer bij uitstek: Kris Heirbaut. We gingen in gesprek met het opkomende talent Merel Van de Casteele, onthulden het jaarprogramma en keken verder naar de toekomst. We luisterden naar dichteres Delphine Lecompte over de noodzaak aan ‘wildheid’ in de kunsten en tussendoor konden jullie kunstwerken van (onder meer) Isolda Strom, Paul Van Haegenberg bekijken en binnenkijken in het atelier-in-residentie van Maaike Huys die bacterieel leder kweekt. Ondertussen draaide DJ Pete Vintage onder andere muziek uit de ‘roaring twenties’.

WARP - Delphine Lecompte
WARP
WARP - Floris Boccanegra
WARP - DJ Peter Vintage
WARP
No items found.