Panelgesprek

Dialoog Arie Hartog

30/3/2023
-
30/3/2023
Apostelstraat
Sint-Niklaas
Warp members:
non-members:

Op donderdag 30 maart kreeg WARP bezoek van Arie Hartog , directeur van het Gerhard-Marcks-Haus Bremen.

Hij ging in gesprek met 13 beeldende kunstenaars die voornamelijk ruimtelijk werken: 

Wesley Meuris / Merel Van de Casteele / Niko Hendrickx / Bram Verstraeten / Katleen Vinck / Peter Rogiers / Maika Garnica / Sven Boel / Geerke Sticker / Diego Latruwe / Paul Van Haegenbergh / Corry Van der Massen / Pétra Vanwichelen.

Arie Hartog studeerde kunstgeschiedenis aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waar hij tussen 1992 en 1995 ook werkte als juniordocent architectuurgeschiedenis en museologie. In 1996 begon hij te werken bij het Gerhard-Marcks-Haus in Bremen waar hij startte als conservator en in 2009 directeur werd. Ook heeft hij bijgedragen aan talrijke publicaties zoals George Minne: Ein Anfang der Moderne (2013), On Friendship / (Collateral Damage) II - The Guardians of the Door (2017) en Johan Tahon Universus: Sculpturen 1999-2021 (2021). 

Het Gerhard-Marcks-Haus in Bremen is een museum voor moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Bij de opening van het museum in 1971 werden er alleen werken van Marcks tentoongesteld maar sinds de jaren tachtig is dit uitgegroeid tot  een plaats voor kunsthistorisch onderzoek en presentatie van alle beeldhouwkunst uit de 20e eeuw tot heden. Het is een internationaal erkend beeldhouwmuseum dat de levendigheid van het medium als geen ander weet uit te drukken.

Arie Hartog - foto Daniel Chatard
Gerhard-Marcks-Haus Bremen
No items found.