Attracted by another level

13/9/2013
-
13/10/2013
Sint-Niklaas
Nadja Marcin - Coup de Ville 2013
Sofie Muller - Coup de Ville 2013
No items found.

Elke paar jaar dompelt kunstenplatform WARP de stad Sint-Niklaas onder in brandend actuele kunst met het kunstenparcours ‘Coup de Ville’.

Coup de Ville verwijst letterlijk naar het plegen van een staatsgreep (in de stad), maar wordt vanzelfsprekend poëtisch opgevat. Coup de Ville is een artistiek parcours op verschillende locaties in de stad met meer dan 30 kunstenaars uit België en uit alle hoeken van de wereld.

Kunst werd door het publiek verkend in woonhuizen, musea, leegstaande panden, privétuinen of in de publieke ruimte van Sint-Niklaas. In de architecturale setting kwam de flaneur in contact met rococo, neostijlen, art deco, modernisme, brutalisme, grandeur, verval, koterij, renovatie en transformatie. De stad en de gemeenschap die haar draagt, werd een platform waar overwegend jonge, opkomende kunstenaars uit een groot deel van de wereld aan de slag zijn gegaan. Er waren weinig ‘grote namen’ – een bewuste keuze, waarbij we als organisatie eerder voortbouwen op de gedreven ontmoetingen met kunstenaars via onze portfoliodagen of het Kunstenaarsdorp. Ontmoetingen die vanuit een professioneel engagement leiden tot amicale langetermijnrelaties.

De verschillende thema’s die de kunstenaars ontwikkelden in hun, veelal nieuwe, producties werden geïnspireerd door de tentoonstellingstitel, de specifieke omgeving, de aard van het eigen oeuvre of het artistiek medium. In totaal waren er ongeveer dertig projecten.

Deelnemende kunstenaars:

Carlos Aires (ES) / Art of the Loom (BE) / Ben Benaouisse (MA/BE) / Thomas Bogaert (BE) / Jessie Brennan (UK) / Tim Breukers (NL) / Wim De Schamphelaere (BE) / Hadassah Emmerich (NL/ID) / Krisztina Fazekas-Kielbassa (HU/DE) / Jeanno Gaussi (AF/DE) / Nova Jiang (CN/USA) / Eric Joris / Crew (BE) / Gabriel Rico Jiménez (MX) / Matthieu Laurette (FR) / Nadja Marcin (DE / USA) / Sofie Muller (BE) / New Sculpture Department (NL/BE) / Laura Nsengiyumva (RW/BE) / Pavilion of the hidden sculptures (BE) / Lorenzo Quintanilla (NL) / Lennart Rieder (DE) / Meggy Rustamova (BE/GE) / Karen Sargsyan (AM/NL) / Adrien Tirtiaux (BE) / Berkay Tuncay (TR) / Greet Van Autgaerden (BE) / Sven Verhaeghe (BE) / Karen Vermeren (BE) / Katleen Vinck (BE) / Zhen Xu (CN)

Deelnemende kunstenaars

Tentoonstellingsmaker:
Stef Van Bellingen
Art of the Loom
BE
)
Ben Benaouisse
BE
)
Carlos Aires
ES
)
Greet Van Autgaerden
BE
)
Jessie Brennan
UK
)
Katleen Vinck
BE
)
Lennart Rieder
DE
)
Nadja Marcin
DE
)
Sofie Muller
BE
)
Thomas Bogaert
BE
)
Tim Breukers
NL
)

Kunstenaars

Tentoonstellingsmaker:
Stef Van Bellingen
wis filters
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Download programma
No items found.
2013-09-13
2013-10-13

Praktische informatie

  • Coup de Ville 2024 – Artists & Athletes loopt van 13 april tot en met 19 mei 2024
  • Open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9u30 tot 17u30 en op woensdag 1 mei 2024.
  • De parcourstentoonstelling bestaat uit 9 locaties in het hart van Sint-Niklaas.
  • Er zijn 2 onthaalpunten: WARP, Apostelstraat 20 en GO-Scholen | Noordlaan 34, achter het NMBS-station (vlak naast het Bauhaus).
  • Tickets: 15 euro. | Jongeren (12 tot 22 jaar) & kansenpashouders: 5 euro. | Kinderen -12 jaar gratis
  • Koop je tickets ter plaatse in een onthaalpunt of online.
  • Betalen ter plaatse kan enkel met cash geld of payconiq.

OPGELET!

Het gesprek met Thomas Verstraeten op donderdag 16 mei wordt uitgesteld. Van zodra de nieuwe datum is vastgelegd, wordt deze informatie op onze website gepubliceerd.

Openingstijden

Wanneer kan Coup de Ville bezocht worden?

De tentoonstellingsperiode loopt van zaterdag 13 april tot en met zondag 19 mei 2024, telkens open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 9u30 tot 17u30 en op woensdag 1 mei 2024 van 9u30 tot 17u30.

Kan je Coup de Ville ook op feestdagen bezoeken?

Ja, we doen zelfs een dagje extra open op woensdag 1 mei. Ook op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) kan je Coup de Ville bezoeken. Beide feestdagen zijn we open van 9u30 tot 17u30.

Mag ik het bezoek van de verschillende locaties over meerdere dagen verspreiden?

Ja, op jouw parcoursticket staan de locaties aangeduid. We vinken de locaties af die je reeds bezocht.

Hoeveel tijd heb ik nodig om het volledige parcours te bezoeken.

Dit is natuurlijk voor iedereen wat anders. We schatten in dat je op enkele uren tijd de tentoonstelling volledig hebt kunnen bezoeken.

Tickets

Hoeveel kost een toegangsticket?

Voor jongeren tussen 12 - 22 jaar en kansenpashouders kost een ticket 5€. De prijs voor volwassenen bedraagt 15€.

Zijn er kortingen?

Jongeren tot 12 jaar, begeleid door een volwassene, genieten van gratis toegang. Er is korting voor kansenpashouders.

We hebben de toegangsprijzen bewust laag gehouden zodat je met je aangekocht ticket ook aan verschillende gratis nevenactiviteiten kan deelnemen. WARP-leden genieten steeds korting op de activiteiten.

Waar en hoe kan ik een toegangsticket bekomen?

Koop je tickets ter plaatse of online. Je kan je ticket online boeken via onze ticketwebshop. Je hebt ook de mogelijkheid om je ticket bij het onthaal te kopen op de dag van je bezoek. Reservaties voor groepen en gegidste rondleidingen moeten via reservaties@warp-art.be

Het lukt me niet om online te betalen voor mijn toegangstickets. Wat moet ik doen?

Geen paniek, je kan jouw toegangstickets in het onthaalpunt aankopen op de dag van jouw bezoek.

Hoe kan ik betalen in de onthaalpunten?

Je kan contant of met Payconiq betalen.

Kan ik een factuur vragen voor de tickets die ik online heb geboekt?

Helaas niet. Wens je toch een factuur voor de toegangstickets die je zal aankopen? Stuur een mail met je facturatiegegevens en aantal gewenste tickets naar anne@warp-art.be.

Kan ik mijn toegangsticket annuleren?

Helaas is dit niet mogelijk, maar je kan er zeker en vast iemand anders gelukkig mee maken.

Ik heb een digitaal toegangsticket geboekt. Kan ik op vertoon van dat digitale ticket alle locaties bezoeken?

Elke bezoeker start zijn bezoek aan 1 van onze 2 onthaalpunten. Jouw digitaal toegangsticket zal worden gescand. Je krijgt dan een parcoursticket en de wandelroute. Op vertoon van dat parcoursticket kan je overal binnen.

Ik kan mijn digitaal ticket niet printen. Is dat een probleem?

Neen, geen enkel probleem. Je kan je digitaal ticket laten scannen op jouw smartphone aan het onthaalpunt.

Groepen

We boeken graag een bezoek als groep met gidsbeurt.

Je kan je bezoek aanvragen of reserveren via reservaties@warp-art.be. Voor een gidsbeurt van ongeveer 2 uur vragen we 100€ excl 21% BTW. De ticketprijs per persoon is in dit geval 13€.

Kan ik een nocturne boeken voor onze groep?

Nocturnes dienen steeds aangevraagd te worden via reservaties@warp-art.be. Houd er rekening mee dat hier een extra kost aan verbonden is.

Kan ik Coup de Ville bezoeken met de klas?

Zeker en vast! Stuur een mailtje naar reservaties@warp-art.be. Leerlingen betalen 5€ per toegangsticket. Een gidsbeurt kost 100€ excl BTW.

Rondleidingen

Ik zou graag een rondleiding volgen, maar bezoek Coup de Ville niet met een groep. Wat zijn de opties?

We organiseren op verschillende momenten een rondleidingen  voor individuelen. Hou onze programma-pagina in het oog voor de data.

Reservaties

Is het nodig om te laten weten wanneer ik Coup De Ville wil bezoeken?

Neen, individuele bezoekers hoeven geen tijdsblok of datum reserveren. Voor groepen vanaf 10 personen vragen we wel om te reserveren. Neem contact op met reservaties@warp-art.be

Moet ik me registreren om de middaginterviews bij te wonen die doorgaan bij ‘Schoenen Timmermans’, Stationstraat 90?

Neen. Dit is niet nodig, je bent welkom op vertoon van je parcoursticket.

Welke activiteiten zijn er en kan ik reserveren?

Het programma wordt aangevuld met lezingen, performances, live interviews, artist talks, workshops en demonstaties. Voor de meeste programma-items is het niet nodig om een reservatie door te geven, tenzij anders vermeld! Indien de plaatsen beperkt zijn wacht je beter niet te lang om je aan te melden via deze website. 

Varia

Wat is de startlocatie van dit kunstenparcours?

Je start in onthaalpunt WARP, Apostelstraat 20 of je kiest onthaalpunt GO-Scholen, Noordlaan 34, achter het NMBS-station (vlak naast het Bauhaus).

Zijn de onthaalpunten vlot bereikbaar?

Ja, beide onthaalpunten zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie met de trein komt start het parcours best aan onthaalpunt GO-Scholen, dit ligt aan de achterkant van het station op 2 minuten wandelen. Met de bus kies je halte ‘Sint-Niklaas Grote Markt’ en wandel je via het Sint-Nicolaasplein zo naar WARP.

Is het parcours toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens?

Met uitzondering van de locatie ‘De Walvis’ in de Ankerstraat en de eersteverdieping bij WARP zijn er inspanningen geleverd om het parcours vlot toegankelijk te maken.

Is er een audiotour voorzien?

Neen. We voorzien de nodige informatieborden in de tentoonstelling.

Zijn er toiletten voorzien op het parcours?

Ja, deze zijn gratis en kan je vinden in onze onthaalpunten. Bij WARP is er mindervalidentoilet aanwezig en is er ook een verzorgingstafel voorzien.

Waar kan ik het Coup de Ville kunstboek kopen?

We bieden dit boek aan in onze beide onthaalpunten voor de prijs van 30€.

Waar kan ik de Coup de Ville karaf kopen

We bieden deze karaf aan in het onthaalpunt WARP voor de prijs van 18€.

Eten of drinken?

In dé WARP-bar kan je, zelfs iets voor en na de openingsuren, steeds terecht om een drankje, koffie of thee te consumeren. WARP participeert ook aan het initiatief ‘Hartelijke Plekken’. Op een hartelijke plek is iedereen welkom. Wie dat kan, trakteert iemand met wat minder op een drankje. Iemand met wat minder is hartelijk welkom voor een uitgesteld, kosteloos drankje.

Restaurant Portobelfino, open op za en zo,  https://www.portobelfino.be/

De Kopenhagen, open van do tem zo,  https://www.tavernekopenhagen.be/

Bizzy Beloy, open van do tem za vanaf 17.30u en zo vanaf 12u, https://bizzybeloy.be/

Balls & Glory, open van do tem zo, https://ballsnglory.be/sint-niklaas/

Den Biko – ontbijt & brunch, open van do tem zo tussen 9 en15u, https://www.denbiko.be/

Skippy’s, open van do tem za, tussen 8 en22u (do tot 17u) https://www.skippys.be/

Met tijd en boterhammen, open van do tem za vanaf 17u30 https://www.mettijdenboterhammen.com/

Soep en Zoet, open van do tem za tussen 9u30 en17u https://www.soepenzoet.be/  

Mag ik foto’s nemen tijdens de tentoonstelling?

Ja, foto’s voorpersoonlijk gebruik zijn toegelaten. We stimuleren het zelfs dat je deze deelt op Facebook en Instagram om vrienden te inspireren. Vergeet ons niet te taggen!