Edith Ronse (K2) is beeldhouwer en docent aan d’Academie Beeld in Sint-Niklaas. Voor haar intrigerende sculptuur langs beide zijden van een raam inspireerde ze zich onder meer op sculpturen van Aristide Maillol en Karel Aubroeck die via de vrouwelijke figuur een rivier verbeelden.

 

Voor haar gaat het over: binnen en buiten / het zichtbare en het onzichtbare / het fysieke lichaam als doorzichtig glas / enkel glas / barrière en doorkijk / absorberen / bewegingsvrijheid / het aanvoelen van grenzen / duwen / doorbreken / aftasten en durven / weerstand en stromen.

 

Reinhard Doubrawa (K1) is beeldend kunstenaar uit Duitsland. Sinds een 25-tal jaar bouwt hij aan een consistent oeuvre waarin taal en de betekenis van woorden de hoofdrol spelen. In de etalage K-één bouwde Reinhard een zorgvuldig uitgelichte installatie met het felgele woord ‘what*’ op een transparant zwart gaas. In de diepte zie korte vragen die met ‘next’.

Reinhard verbindt typografie, betekenis, ruimte én ook tijd. Uiteindelijk is ‘what’s next?’ de vraag die hij stelt. Een open vraag! Op ‘gesloten vragen’ waar je met ja of nee (wit of zwart, rechts of links, …) kan antwoorden zijn in feite gemakkelijk. In tegenstelling tot een open vraag hoef je er niet meer echt bij na te denken.

 

Curator: Paul Van Haegenbergh

 

K1: Etalage WARP, Apostelstraat 20: Reinhard Doubrawa

K2: Etalage Edith Ronse & Michaël Pycke, Apostelstraat 14: Edith Ronse

 

Kunstenplatform WARP

Apostelstraat 20

9100 Sint-Niklaas.