Tentoonstelling

VOLT

5/8/2023
-
3/9/2023
Apostelstraat 20
Sint-Niklaas
Warp members:
non-members:

Zeventien artistieke visies op een wereld die onder hoogspanning staat, dat geeft vonken. Het leverde mooi en divers werk op rond heikele thema’s. Sommige werken hadden een hoge aaibaarheidsfactor en mochten ook aangeraakt worden. Andere waren dan weer zo breekbaar dat je automatisch op een veilige afstand bleef.

De deelnemende kunstenaars zijn: 

Simone Albers (NL) / Floris Boccanegra (BE) / Jolien Collen (BE) / Emanuele Dainotti (IT) / Andrea Freckmann (DE) / Jamie Kane (SCO) / Sebastian Kulbaka (POL/BE) / Renée Pevernagie (BE) / Nayra Martin Reyes (ES/BE) / Jana Romanova (RU) / Alice Schiavone (IT) / Maaike Anne Stevens (NL) / Yeon Sung (Z-Korea) / Sanne Vaassen (NL) / Gwen van den Bout (NL) / Mirte van Duppen (NL) / Stefanie Zito (VS) / special guest Megan Lindeman (VS).

Dat WARP al jarenlang aanstormend talent de weg wijst, hoeft geen betoog. Tijdens de Artist Village ofte portfoliodagen van 2023 gingen deze zeventien internationale kunstenaars drie dagen lang in dialoog met toegewijde professionals. VOLT versterkte na de artist village de synergie tussen WARP en elk van de zeventien kunstenaars. Megan Lindeman, die in 2010 de Atlantische Oceaan overstak om deel te nemen aan de toenmalige meerdaagse toonde op VOLT als special guest recente tekeningen.

Omdat alle zintuigen er zijn om te verwennen, programmeerde WARP  op drie zondagen in augustus ook drie bijzondere concerten. Three is the magic number, zoveel is duidelijk.

13 augustus – Joris Vanvinckenroye kent u misschien wel als een van de drie broers van de formatie Troissoeur. In zijn soloproject BASta! verrijkte hij ons met de mogelijkheden van de contrabas met elektronica.

20 augustus – Aëro-Sol, dat zijn Dirk Van der Speeten en Johan Veeckeman. Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Neen, het is de drone of aanhoudende toon in de traditionele bourdonmuziek uit de Lage Landen. In Droon-wereld vulden muziek en woord elkaar aan.

27 augustus – De Blue Note Maniacs serveerden een cocktail van jazz, blues en swing met Firre op bas, Marc op de drums, Dieter op sax, Marc op gitaar en de wondermooie stem van diva Leen.

No items found.