Performance

Try Out 'Bath'

15/1/2022
-
16/1/2022
Apostelstraat 20
Sint-Niklaas
Warp members:
non-members:

Diva Eurudike De Beul en danseres Yi-Chun Liu (beiden van het gezelschap Peeping Tom) ontwikkelden een nieuw eigen programma ‘Bath’. WARP hielp bij het ontwikkelen van enkele sporen. Natuurlijk dachten we daarbij aan het schilderij ‘De dood van Marat’ en de verschillende variaties op deze controversiële badscène.

Ze brachten een fragment van hun stuk, vroegen het publiek om feedback en verwerkten deze input vervolgens bij het hernemen van datzelfde stuk. Op deze manier werd de voorstelling procesmatig, stukje per stukje, uitgebouwd om in 2023 perfect afgewerkt op de bühne te verschijnen.

Zich wassen of gewassen worden, is een act van on-doen, ontdoen, ontleren en het laten gaan van codes. Door zich tijdens het wassen en het gewassen worden te focussen op de toon van de stem, eerder dan op de betekenis van de woorden, zochten zangeres/klankkunstenaar Eurudike De Beul en danseres Yi-Chun Liu connectie op een bovenpersoonlijk, universeel niveau met water als verbindend element.

Met hun tweeën trokken ze van badkamer naar badkamer om mensen te wassen en de eeuwenoude overgave aan het bad ritueel op te vangen in klanken. Wat ontstaat er aan klanken en herinneringen op het moment dat iemand gewassen wordt? Ouderen, baby's, zieken, stervenden… alle stemmen zijn evenwaardig. Op basis van de geluidopnames werd een soundscape ontwikkeld die het vertrekpunt vormde voor een fysieke audioperformance.

Rembrandt Hendrickje Bathing in a River
Mary Cassatt - The Child's Bath
Eurudike De Beul - Virginia Rota
WARP
WARP
No items found.