Tentoonstelling

Malabou in Malibu

11/11/2023
-
2/12/2023
Baarsstraat 38
Eindhoven
Warp members:
non-members:

‘Malabou in Malibu’ is een project dat WARP realiseerde in samenwerking met de werkplaats Make Eindhoven en de presentatieplek De Fabriek. Kunstenaars John K. Cobra, Niko Hendrickx, Geerke Sticker en Merel Van de Casteele, hebben gedurende een jaar onderzoek gedaan en geëxperimenteerd met diverse materialen om hun ideeën te materialiseren.

Ze onderzochten de eigengereidheid en mogelijkheden van enkele bijzondere materialen. Welke gedaante en betekenis geef je uiteindelijk aan grondstoffen zoals slijm, vet, vogelzaad, rubber, silicone of voor consumptie ongeschikt verklaarde melk? Voor de kunstenaar van nu, die procesmatig en onderzoekend te werk gaat, is interdisciplinariteit een gegeven. Alle tools, middelen, kennis en bagage kunnen ingezet worden om een vraag te onderzoeken, een probleem te tackelen of een onderwerp uit te diepen. Maken is een vorm van denken geworden.

De exotische titel werd door de kunstenaars gekozen en verwees vooral naar de Franse filosofe Cathérine Malabou en haar concept van ‘plasticiteit’. Zo stelt ze dat structuren en levensvormen voortdurend veranderen en aan transformatie onderhevig zijn.

No items found.