Tentoonstelling

K1 & K2 Etalageproject | Erik Haemers en Elise Lepage

28/5/2023
-
10/6/2023
Apostelstraat 20
Sint-Niklaas
Warp members:
non-members:

K1 en K2 is het etalageproject van WARP en het beeldhouwerskoppel Edith Ronse & Michaël Pycke in de Apostelstraat in Sint-Niklaas. Het project startte al in 2017 en voor 2023 werd Paul L. Van Haegenbergh aangesteld als begeleidend curator.

Erik Haemers wordt door auteur Luc Franken getypeerd als een estheet. Schoonheid heeft geen uitgebreide duiding of hoogdravende woorden nodig om te schitteren. De titels van zijn kunstwerken zijn altijd kort en bondig: ze beschrijven onomwonden wat er is. Werken worden grid, drop, layers, lines genoemd – en dat is precies wat je ziet. Toch is  elk item zorgvuldig bedacht en nauwkeurig uitgevoerd met een veelheid aan betekenissen en diverse verhaallijnen.  Zijn oeuvre omarmt kunst, architectuur en design.

Elise Lepage combineert collages, prints en schilderingen op basis van ei-tempera. Kopie en variatie stuwen haar productie met bronmateriaal dat ze ontleent aan het dadaïsme, de Griekse oudheid en wolken in al hun verschijningsvormen. In het bijzonder is ze gefascineerd door het fenomeen tijd waardoor verandering, transformatie en dynamiek voor haar essentiële componenten zijn.  

No items found.