Wat kunnen we verwachten na Koen Broucke’s eerste verblijf van een serie microresidenties bij WARP? Imiteert hij (poserend bij de buste van) de gewoonten van Friedrich Schiller? Het is geweten dat dit Duitse romantische genie een passie had voor roken, kaartspelen en tot de middag sliep omdat hij vooral ’s nachts actief was. Misschien ligt Koens ‘Ode an die Freude’ toch eerder bij vroege tochten in de natuur zoals hij die vaak onderneemt.

 

In het kader van het kunstproject WATER-loop verkent hij  het traject van de Barbierbeek. Dit stroompje ontspringt in Waasmunster, vormt verderop de grens tussen Sint-Niklaas en Temse en meandert uiteindelijk via Bazel en Kruibeke in de Schelde. Naar analogie met de kunstenaar Robert Smithson onderneemt Koen excursies en al wandelend en schilderend realiseert hij mediumoverschrijdende reisverhalen.

 

Maar hoe zichtbaar is die Barbierbeek nog gebleven na wegenwerken en de uitdeinende urbanisatie? En, kunnen we ons ondanks PFAS en de onzichtbare pollutie nog wel verhouden tot schoonheid en idylle?  Vragen die Koen meeneemt in zijn knapzak. 

 

Samen met jou herneemt hij een deel van zijn traject langsheen de Barbierbeek op zondag 29 januari 2023. 

We vertrekken om 9.30u aan WARP met de fiets naar het kruispunt van de Eigenlostraat en Galgstraat te Sint-Niklaas. 

Om 9.45u start de wandeling op bovengenoemd vertrekpunt!  

 

Graag inschrijven via info@warp-art.be 

 

Gratis voor leden

 

9u30: Wandeling met kunstenaar Koen Broucke (afspraak bij WARP met de fiets of om 9u45 op het kruispunt van de Eigenlostraat en Galgstraat in Sint-Niklaas)