Wat is WARP

 

WARP is een platform voor hedendaagse beeldende kunst. Het ontstond in 2006 en werkt vanuit Sint-Niklaas in de regio Waasland. Het letterwoord staat voor 'Wase Artistieke Projecten'. Als werkwoord verwijst ‘warpen’ ook naar de creatieve transformatie van een omgeving vanuit een punt.

 

Onze focus ligt op talentontwikkeling. We verkiezen lange termijn-relaties met kunstenaars, gekoppeld aan een breed gamma met engagementen. Zo ontstaan er diverse vormen aan samenwerkingen en tentoonstellingen met hoofdzakelijk nieuwe producties. 

Het ontsluiten, presenteren, promoten en omkaderen van eigentijdse kunst bekleedt een centrale plek in onze organisatie.  

 

Een bredere, internationale horizon vormt een stimulerend referentiekader en voorziet de lokale verankering permanent van uitdagende impulsen. Uit de relatie met kunstenaars en partners uit binnen- en buitenland, groeiden artistieke projecten in heel Europa.Wat doen we

 

  • Een rijk jaarprogramma met tentoonstellingen, lezingen, artist talks, workshops....
  • Een eigen gebouw met verschillende tentoonstellingsruimten
  • De grote parcourstentoonstelling Coup de Ville (2010, 2013, 2016, 2020) op diverse locaties in Sint-Niklaas, met vaak nieuwe site-specifieke kunstwerken van internationale kunstenaars.
  • Portfoliodagen of Artist Villages . Eén-op-één gesprekken en lezingen in groep helpen kunstenaars bij de uitbouw van hun professionele loopbaan door middel van feedback op hun werk en het verbreden van professionele contacten.
  • Extra Muros projecten: WARP presenteert ook regelmatig bij partners. In 2018 was WARP te gast bij Beeldenstorm / Daglicht in Eindhoven, met zowel een tentoonstelling als een Artist Village, in 2019 in Ljubljana voor een netwerkreis en presentatiemoment ? A veš… you know!
  • Uitgave van diverse publicaties naar aanleiding van expo's of andere projecten.
  • Beheer van de geïntegreerde werken in huis Jan Buytaert.


Route
Locatie

 

WARP organiseert zijn activiteiten vanuit het huis Jan Buytaert. Via de nalatenschap van kunstenaar Jan Buytaert (1939- 2011) beheert WARP dit 19de-eeuws herenhuis met tuin (1000m²) en zijn kunstwerken, pal in het centrum van Sint-Niklaas. Het huis onderging grondige renovaties om er volwaardige tentoonstellingsruimtes met plaats voor lezingen en ondersteunende activiteiten van te maken. 

De locatie kan ook gehuurd worden voor eigen activiteiten.
Het beheer van het huis en het patrimonium van Jan Buytaert gebeurt vanuit de Stichting Jan Buytaert (ondernemingsnummer 0844 905 434).

 

ADRES
Kunstenplatform WARP

Apostelstraat 20, 9100 Sint-Niklaas

 

 

 

 

ROUTE

 

  • Met de trein

Vanaf Stationsplein naar links door Stationsstraat tot aan de Grote Markt. Vervolg je weg links van Grote Markt, ca. 150 m. Sla op de markt linksaf tussen de Cipierage en Oude Post naar het Apostelplein die overgaat in de Apostelstraat. WARP bevindt zich op huisnummer 20.

 

  • Met de auto

Via de E17 rij je Sint-Niklaas binnen langs de Parklaan

Parkeermogelijkheden (betalend):

Grote Markt, ondergrondse parking: parkeerplaats auto’s, op 150 m van WARP
Zwijgershoek: bovengrondse parking, op 500 m van WARP

Hendrik Heymanplein: parkeerplaats bussen

Opgelet: WARP ligt in een verkeersvrije zone. Laden en lossen voor de deur kan enkel tussen 9u en 11u of na afspraak.Team

 

WARP bestaat uit kleine performatieve kern, omringd door talrijke vrijwilligers met uiteenlopende achtergronden en met een grote verscheidenheid aan talenten. Ze voorzien onze organisatie van een breed generationeel en uiterst divers maatschappelijk draagvlak. Onze werking is alleen mogelijk dank zij hun inzet!

 

Algemeen directeur: Stef Van Bellingen

Coördinatie en boekhouding: Anne Vanraes

Communicatie: A Touch of Art

Projectmedewerkers Coup de Ville: Silvie De Burie, Jelle Meys, Joël Schuurmans, Yorick Van Ingelgem. 

 

Educatief team Coup de Ville: Erik Bielen, Zoë Croegaert, Silvie De Burie, Saskia De Kerf, Ilka De Wilde, Rik D’Hollander, Peter Jonnaert, Cathérine Lampo, Hildegarde Meganck, Marie Peeters, Daan Rau, Liesbeth Stas, Leen Thielemans, Steven Vanackere, Pia Van Duyse, Davy Verstichel, Mieke Vyncke, Nikki Wauters-Kegels.

 

Vaste vrijwilligers: Luc Barbier, Albert Beirnaert, Alessandra De Mulder, Eline Gautot, Abdou Gueye, Jacques Jadot, Abdullah Kazara, Souhaila Maalem,  Kapinga Muela Kabeya, François Speleman,  Marcel Szczutkowski, Gerda Theré, Charlot Vael, Judith Van Bellingen, Jordy Van Bogaert , Simon Van Geert, Tchalombo, Bükar, Salarzai, ...

 

Bestuur: Wim De Cuyper (voorzitter), Thérèse De Buck, Ronny De Mulder, Faryda Moumouh, Luk Van Meervenne, Wim ViaeneContact

 

Mail ons, schrijf ons of spring eens binnen.

We zijn aanwezig elke vrijdag of na afspraak.

 

WARP vzw
Apostelstraat 20
9100 Sint-Niklaas

info@warp-art.be

 

Ondernemings- en btw-nummer: BE0479 060 927

Rekeningnummer: BE48 7330 3601 5827 (KREDBEBB)

 

Privacy: van onze leden en abonnees op de nieuwsbrief bewaren we de naam en e-mailadres. Deze gegevens worden enkel intern gebruikt om je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Je gegevens kunnen steeds opgevraagd worden per mail via info@warp-art.be.Word lid

 

"Om te overleven is kunst niet noodzakelijk, wél is kunst er om een andere kwaliteit in ons bestaan te ontdekken."

 

Geef ons een stuk van je sympathie!

Wil je graag bijdragen aan de missie en verdere uitbouw van WARP?

Neem een lidmaatschap via dit formulier.


Het lidmaatschap is één jaar geldig, je krijgt kortingen op alle activiteiten en je steunt hiermee de artistieke werking van WARP.